Heel vroeger werden nieuwbouwwoningen voorzien van enkel glas. Tegenwoordig is het gebruik van enkel glas voor ruiten in ramen van buitenmuren echter ondenkbaar! Vaak wordt gekozen voor dubbel glas, wat in verschillende soorten aangeboden wordt. Weet u wat het verschil is tussen normaal dubbel glas, HR-glas, HR+-glas en bijvoorbeeld HR++-glas? Bovenal is het voordeel van dubbel glas ten opzichte van enkel glas, dat de isolatiewaarde verhoogd wordt. Dit maakt het voor verkopende partijen makkelijker om de woning van de hand te doen. Daarbij verlaagt het de energiekosten voor huurders, waardoor zij sneller voor een bepaalde nieuwbouwwoning zullen kiezen.

Verschillende vormen van dubbel glas

Dubbel glas is een type glas wat uit minimaal twee glasplaten wordt opgebouwd. Tussen beide glaslagen zit een bepaalde laag, die de isolerende werking van het glas versterkt. Dit maakt dat men dubbel glas vaak ook isolatieglas noemt. Het verschil tussen normaal dubbel glas en bijvoorbeeld HR-glas zit in het materiaal tussen de beide glaslagen. Bij normaal dubbel glas is dit namelijk gewoon lucht, terwijl men bij HR-glas voor een laag met edelgas kiest. Het edelgas zorgt voor een verdere verbetering van de isolerende werking van het dubbel glas.

Verschillen met HR+++-glas voor nieuwbouwwoningen

Het HR-glas komt net als het dubbel glas in het algemeen, in verschillende vormen voor. Zo kunt u onder meer tussen normaal HR+-glas kiezen en HR++-glas. Een derde mogelijkheid die u heeft bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning, is HR+++-glas. Dit type glas bestaat niet uit twee glaslagen, maar heeft zelfs drie lagen met glas. Dit maakt dat de isolerende werking van dit type glas veruit het beste is. Logischerwijs is HR+++-glas ook het duurste type glas. Laat u vooraf door onze glaszetters adviseren over het nut van het gebruik van HR+++-glas in uw woning.