Gemakkelijke en effectieve tips voor schone ramen: Ramen wassen en schoonhouden tips van een professionele glazenzetter

Blog

Heeft u een paar weken geleden uw ramen gewassen en zijn ze nu alweer vies? Grote kans dan dat u helemaal geen zin heeft om de ramen nu alweer te wassen. Toch is het aan te raden uw ruiten goed schoon te houden. Schone ramen laten namelijk een stuk meer licht door, verlengen de levensduur van de ramen, voorkomt beschadiging van glas en laten meer zonnewarmte door. Wat kunt u volgens een professionele glaszetter doen om uw ramen zo lang mogelijk schoon te houden?

Hoe kan je je ramen wassen zonder strepen

Er zijn verschillende manieren om je ramen te wassen zonder strepen. Wij hebben tips van een professionele glaszetter op een rijtje gezet.

  1. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Meng de juiste schoonmaakmiddelen met warm water. Gebruik zo weinig mogelijk

 schoonmaakmiddelen met zeep of alcohol. Deze laten vaak veel strepen achter. Dit maakt ramen wassen gemakkelijker en u ziet beter resultaat.

  1. Gebruik een microvezeldoek

Een microvezeldoek absorbeert water en vuil beter dan gewone schoonmaakdoeken. Door deze te gebruiken tijdens het ramen wassen verminderd of voorkomt u zelfs strepen.

  1. Geen ramen wassen op een zonnige dag

Op een zonnige dag zal schoonmaakmiddel sneller opdrogen tegen het raam.

 Hierdoor kunnen strepen ontstaan. Zorg daarom dat u niet de ramen wast op een zonnige dag. Ga lekker genieten van het weer!

  1. Was van boven naar beneden

Als u de ramen wast, begin boven en werk naar beneden. Zo zijn er geen druppels die naar beneden kunnen druipen over het raam heen en zo strepen veroorzaken.

  1. Vervang het water tijdens het ramen zemen

Zorg ervoor dat u met schoon materiaal werkt. Zorg er daarom ook voor dat het schoonmaakmiddel niet te vies is bij iedere raam. Anders heeft u kans op viezigheid van het vorige raam.

  1. Gebruik azijn voor moeilijk schoon te maken vlekken

Voor moeilijk schoon te maken vlekken kan je een oplossing van azijn en water gebruiken. Meng een helft azijn met evenveel water en haal dit met een doek over de vlekken. Daarna kunt u de ramen wassen volgens de tips.

Hoe blijven je ramen langer schoon?

  1. Maak het raamkozijn schoon

Als u het raam heeft schoongemaakt kan er nog viezigheid op de raamkozijnen zitten. Als het regent kan de regen de viezigheid verspreiden over het raam. Neem tijdens het ramen wassen direct de raamkozijnen mee. Dit is niet alleen goed voor het langdurig schoonhouden van de ramen, maar ook voor de uitstraling.

  1. Schoonspoelen

Hoe vervelend ramen wassen ook is, het is van belang om het goed bij te houden. Alleen dan zorgt u ervoor dat alles goed schoon blijft. Het is echt niet noodzakelijk om dit elke keer met een sopje, spons en trekker te doen. Wanneer u geregeld het vuil aan de buitenkant van uw ramen spoelt, zult u zien dat de ramen van uw woning een stuk langer schoon blijven.

  1. Voorkom aanraken

Vette handen en hondenneuzen. Zorg dat een huisdier, kinderen of zelfs uzelf niet onbewust de ramen vervuilen. Zet daarom plantenbakken, beeldjes of andere objecten voor het raam, om aanraken te voorkomen.

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button