Hoe werkt zonwerend glas?

glasplaten kantoor
Nieuws

Heeft u al eens overwogen om zonwerend glas te gebruiken in huis? Zonwerend glas biedt huishoudens verschillende voordelen. In het bijzonder tijdens de warme zomermaanden! Zoals de benaming van dit type glas al enigszins doet vermoeden, houdt dit glas de zon buiten uw woning. Op deze manier zijn ruimtes minder snel verwarmd! Zeker een woning met ramen op het zuiden zal in de zomer snel verwarmen. Wanneer het ook buiten te warm is, heeft u geen plek meer om even af te koelen. Dit kan bijzonder vervelend zijn. Niet alleen voor u of uw kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor huisdieren als honden en katten. In dit artikel vertelt onze glaszetter u meer over de werking van zonwerend glas.

Redenen om voor zonwerend glas te kiezen

Een normale ruit of bijvoorbeeld dubbel glas zal circa 90% van het zonlicht in uw woning laten schijnen. Op deze manier ontstaat er een warmere, maar ook lichtere woning.! Niet voor niets maakt men vaak gebruik van bijvoorbeeld een dakkapel in een schuin dak. Met een dakkapel profiteert u van meer ruimte en meer licht. Het is echter niet in iedere situatie prettig dat 90% van het zonlicht bij uw woning naar binnen kan schijnen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u tv aan het kijken bent. Daarbij is een te warme woning, zoals reeds beschreven werd, zeer onprettig voor mensen en dieren.

Werking van zonwerend glas in woningen

Hoewel de naam van zonwerend glas wellicht anders doet vermoeden, laat ook dit type glas licht door. Het maakt dat de naam van zonwerend glas verwarrend kan werken! Mensen noemen dit type glas ook wel warmte werend glas. Dit is een betere benaming, die de werking van het glas beschrijft. De invallende warmte reflecteert het glas, waardoor dit niet naar binnen kan stromen. Op deze manier blijft de ruimte lekker koel, wat zeker in de zomermaanden een voordeel is! Wist u dat zonwerend glas tot 60% minder warmte door zal laten dan dubbel glas?

Toepassing van zonwerend glas in huis

Er zijn verschillende ruimtes waar zonwerend glas goed van pas kan komen. In het bijzonder de ruimtes, die op het zuiden gericht zijn. Deze ruimtes zullen in de zomer immers het warmst zijn. Ook in een serre kan zonwerend glas helpen om de temperatuur in de ruimte op peil te houden tijdens een warme zomerdag. Onze glaszetters vertellen u graag meer over de toepassing van zonwerend glas in uw woning.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button