In de afgelopen jaren wordt regelmatig gesproken over het nut van het vervangen van ruiten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas of HR+-isolatieglas. Het isolatieglas houdt een groter deel van de warmte in huis, waardoor je energierekening afneemt. Niet alleen het plaatsen van isolatieglas is populair. Ook kiezen steeds meer woningbezitters voor figuurglas in huis! De mogelijkheden van figuurglas zijn de afgelopen periode sterk toegenomen. Wist je dat je een heel gezellige sfeer in huis kunt creëren met dit type glas? In dit artikel bespreekt onze glaszetter de mogelijkheden die je hebt, wanneer je voor figuurglas kiest.

Figuurglas wordt in verschillende soorten aangeboden

Een reden om voor figuurglas te kiezen, is het feit dat het materiaal in tal van verschillende soorten aangeboden wordt. Kies bijvoorbeeld voor figuurglas met een soort van bubbels als patroon, figuurglas met strakke lijnen, figuurglas met de vorm van een houtnerf, enzovoorts. De diversiteit aan mogelijkheden maakt, dat je altijd een type figuurglas bij je persoonlijke wensen en smaak vindt. Het is zelfs mogelijk om enigszins met de kleur van het figuurglas te spelen. Juist door voor een iets donkerdere of warmere kleur te kiezen, krijgen ruimtes een sfeervollere uitstraling. Het licht wat bij je woning naar binnen zal vallen wordt hierdoor immers ook warmer.

Geschikte ruimtes voor het gebruik van figuurglas

Het kan slim zijn om figuurglas in de woonkamer te gebruiken, om zo voor een warmere sfeer te zorgen. Er zijn echter ook verschillende andere ruimtes, waar het figuurglas goed van pas komt! Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Veel mensen kiezen voor plakfolie op de ramen van een badkamer, om zo verzekerd te zijn van meer privacy. Het kan echter ook het overwegen waard zijn, om het plakfolie te vervangen voor figuurglas. Het figuurglas kan de badkamer nog gezelliger maken!

Ook in de hal van je woning komt het figuurglas goed van pas. Men gebruikt het figuurglas hier vaak in de voordeur. Dankzij het figuurglas is het voor anderen niet mogelijk om bij je woning naar binnen te kijken, als zij voor de deur staan te wachten.