Glas kapot door storm. Wat moet u doen?

Ruit kapot
Nieuws

In Nederland krijgen we regelmatig met flinke stormen te maken. Harde windstoten kunnen ervoor zorgen dat u met schade aan uw woning te maken krijgt. Zo kan bijvoorbeeld glas kapotgaan door een storm. Van een boom in de tuin kan een tak afwaaien en wanneer deze uw raam raakt dan is de kans groot dat het glas zal breken. Wat moet u doen als deze situatie zich voordoet? Het belangrijkste is om vooral niet in paniek te raken, want aan de glasscherven die op de grond liggen kunt u zich ernstig verwonden. Bel de glaszetter op voor het vervangen glas en werk dan het volgende stappenplan af voordat de vakman is gearriveerd.

Foto’s nemen voor de verzekering

Als u een goede inboedel- of opstalverzekering heeft dan zal de glasschade door storm vergoed worden. Om later een schadeclaim in te dienen is het slim om enkele foto’s te maken van het gebroken glas en het voorwerp waardoor dit gebroken is. Zorg er overigens wel voor dat wanneer u kinderen of huisdieren heeft dat zij niet in de buurt van de glasscherven kunnen komen wanneer u de foto’s wilt nemen. Zijn de foto’s eenmaal genomen, dan is het natuurlijk zaak dat het glas vervangen wordt.

Glasscherven opruimen als dit veilig kan

Voordat de glaszetter bij u thuis is aangekomen voor het vervangen van het glas, kan u alvast de glasscherven opruimen. Doe dit echter alleen als dit veilig kan. Dit betekent niet de scherven met uw handen vastpakken. Probeer in plaats daarvan het glas met een bezem op een blik te vegen. Indien u niet de juiste hulpmiddelen voorhanden hebt om het glas op te ruimen, laat de scherven dan gewoon liggen. De glaszetter heeft ruime ervaring met glas vervangen en opruimen. De vakman kan deze klus dan ook prima voor u uitvoeren.

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button