Glas in lood laten repareren

Nieuws

Glas in lood ramen kunnen een bijzonder fraai effect geven. Dat is helemaal het geval wanneer de zon er doorheen schijnt. De kleurencombinaties van het glas in lood zorgen vaak voor de mooiste taferelen in de kamer achter het raam. Het zou dan ook wel heel erg jammer zijn wanneer uw glas in lood raam kapot gaat. Een kapot stukje glas zorgt er namelijk voor dat het plaatje niet meer klopt.

Reparatie uit laten voeren

glas-in-loodIndien u uw glas in lood raam wilt laten repareren, is het mogelijk dat het raam uit de sponning moet. Een specialist kan  dan beter zijn werk doen en het resultaat wordt er mooier door. Bedenk wel dat hier mogelijk ook sloopwerk aan te pas moet komen en of u het echt de moeite waard vindt om het glas in lood raam te laten repareren door een specialist. Het raam kan ook ter plekke gerepareerd worden.

Zelf glas in lood vervangen

Het vervangen van een glas in lood raampje kunt u ook zelf doen. Indien u dit gaat doen, is het belangrijk om zoveel mogelijk intact te houden. Ga altijd aan de minst zichtbare kant te werk, zodat de reparatiewerkzaamheden niet opvallen. Wrik aan één kant van het raam het lood voorzichtig los en verwijder het kapotte glaasje. Snijd vervolgens een stukje glas op maat en plaats dit weer in het raam. Bevestig het glaasje met een beetje kit aan de het lood en uw glas in lood raam ziet er weer als nieuw uit.

 

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button