Welk type glas wordt er geplaatst in nieuwbouwhuizen?

Type glas nieuwbouwhuizen
Nieuws

Welk type glas wordt er geplaatst in nieuwbouwhuizen? Heel vroeger werden nieuwbouwwoningen voorzien van enkel glas. Tegenwoordig is het gebruik van enkel glas voor ruiten in ramen van buitenmuren echter ondenkbaar! Vaak wordt gekozen voor dubbel glas, wat in verschillende soorten aangeboden wordt. Weet u wat het verschil is tussen normaal dubbel glas, HR-glas, HR+-glas en bijvoorbeeld HR++-glas? Bovenal is het voordeel van dubbel glas ten opzichte van enkel glas, dat de isolatiewaarde verhoogd wordt. Dit maakt het voor verkopende partijen makkelijker om de woning van de hand te doen. Daarbij verlaagt het de energiekosten voor huurders, waardoor zij sneller voor een bepaalde nieuwbouwwoning zullen kiezen.

Verschillende vormen van dubbel glas

Dubbel glas is een type glas wat uit minimaal twee glasplaten wordt opgebouwd. Tussen beide glaslagen zit een bepaalde laag, die de isolerende werking van het glas versterkt. Dit maakt dat men dubbel glas vaak ook isolatieglas noemt. Het verschil tussen normaal dubbel glas en bijvoorbeeld HR-glas zit in het materiaal tussen de beide glaslagen. Bij normaal dubbel glas is dit namelijk gewoon lucht, terwijl men bij HR-glas voor een laag met edelgas kiest. Het edelgas zorgt voor een verdere verbetering van de isolerende werking van het dubbel glas.

De voor- en nadelen van HR-glas

Voordelen

HR-glas is vaak voorzien van een coating die ervoor zorgt dat warmte niet snel via het glas naar buiten kan. Ook heeft HR-glas, zoals eerder genoemd, een goede isolerende werking en is de isolatie 6 keer beter dan bij enkelglas. De hoge isolatiewaarde kan het energielabel van het huis omhoog brengen en zo de woningwaarde verhogen. Een ander effect is het dalen van de stroom- en gasrekening! HR-glas werkt ook beter voor geluidsisolatie dan enkel en lucht gevuld dubbelglas!

Nadelen

Aan HR-glas zijn enkele kleine nadelen verbonden. Hierbij kunt u denken aan een laag condens op de buitenkant van de ruit omdat deze zo goed isoleert. Deze condens laag verdwijnt naarmate de dag vordert. Bij oudere huizen is er vaak een natuurlijke ventilatie door vele kieren. Wanneer u uw woning met HR-glas isoleert verdwijnt een deel van de natuurlijke isolatie en hierdoor kan de vochthuishouding. Hierdoor dient u eventueel betere ventilatie in huis te regelen.

Verschillen met HR+++-glas voor nieuwbouwwoningen

Het HR-glas komt net als het dubbel glas in het algemeen, in verschillende vormen voor. Zo kunt u onder meer tussen normaal HR+-glas kiezen en HR++-glas. Een derde mogelijkheid die u heeft bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning, is HR+++-glas. Dit type glas bestaat niet uit twee glaslagen, maar heeft zelfs drie lagen met glas. Dit maakt dat de isolerende werking van dit type glas veruit het beste is. Logischerwijs is HR+++-glas ook het duurste type glas. Laat u vooraf door onze glaszetters adviseren over het nut van het gebruik van HR+++-glas in uw woning.

Schakel ons in bij het plaatsen van Dubbel- of HR-glas

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van HR-glas of dubbelglas? Dan is dit een mooie verbetering aan uw huis! Wij kunnen u helpen met de installatie van dit glas en u verzekeren van een goede montage zodat u weer jaren vooruit kunt! Neem contact op en kijk wat de mogelijkheden voor u zijn!

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button