Welk type glas wordt er geplaatst in nieuwbouwhuizen? Heel vroeger werden nieuwbouwwoningen voorzien van enkel glas. Tegenwoordig is het gebruik van enkel glas voor ruiten in ramen van buitenmuren echter ondenkbaar! Vaak wordt gekozen voor dubbel glas, wat in verschillende soorten aangeboden wordt. Weet u wat het verschil is tussen normaal dubbel glas, HR-glas, HR+-glas en bijvoorbeeld HR++-glas? Bovenal is het voordeel van dubbel glas ten opzichte van enkel glas, dat de isolatiewaarde verhoogd wordt. Dit maakt het voor verkopende partijen makkelijker om de woning van de hand te doen. Daarbij verlaagt het de energiekosten voor huurders, waardoor zij sneller voor een bepaalde nieuwbouwwoning zullen kiezen.

Verschillende vormen van dubbel glas

Dubbel glas is een type glas wat uit minimaal twee glasplaten wordt opgebouwd. Tussen beide glaslagen zit een bepaalde laag, die de isolerende werking van het glas versterkt. Dit maakt dat men dubbel glas vaak ook isolatieglas noemt. Het verschil tussen normaal dubbel glas en bijvoorbeeld HR-glas zit in het materiaal tussen de beide glaslagen. Bij normaal dubbel glas is dit namelijk gewoon lucht, terwijl men bij HR-glas voor een laag met edelgas kiest. Het edelgas zorgt voor een verdere verbetering van de isolerende werking van het dubbel glas.

De voor- en nadelen van HR-glas

Voordelen

HR-glas is vaak voorzien van een coating die ervoor zorgt dat warmte niet snel via het glas naar buiten kan. Ook heeft HR-glas, zoals eerder genoemd, een goede isolerende werking en is de isolatie 6 keer beter dan bij enkelglas. De hoge isolatiewaarde kan het energielabel van het huis omhoog brengen en zo de woningwaarde verhogen. Een ander effect is het dalen van de stroom- en gasrekening! HR-glas werkt ook beter voor geluidsisolatie dan enkel en lucht gevuld dubbelglas!

Nadelen

Aan HR-glas zijn enkele kleine nadelen verbonden. Hierbij kunt u denken aan een laag condens op de buitenkant van de ruit omdat deze zo goed isoleert. Deze condens laag verdwijnt naarmate de dag vordert. Bij oudere huizen is er vaak een natuurlijke ventilatie door vele kieren. Wanneer u uw woning met HR-glas isoleert verdwijnt een deel van de natuurlijke isolatie en hierdoor kan de vochthuishouding. Hierdoor dient u eventueel betere ventilatie in huis te regelen.

Verschillen met HR+++-glas voor nieuwbouwwoningen

Het HR-glas komt net als het dubbel glas in het algemeen, in verschillende vormen voor. Zo kunt u onder meer tussen normaal HR+-glas kiezen en HR++-glas. Een derde mogelijkheid die u heeft bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning, is HR+++-glas. Dit type glas bestaat niet uit twee glaslagen, maar heeft zelfs drie lagen met glas. Dit maakt dat de isolerende werking van dit type glas veruit het beste is. Logischerwijs is HR+++-glas ook het duurste type glas. Laat u vooraf door onze glaszetters adviseren over het nut van het gebruik van HR+++-glas in uw woning.

Schakel ons in bij het plaatsen van Dubbel- of HR-glas

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van HR-glas of dubbelglas? Dan is dit een mooie verbetering aan uw huis! Wij kunnen u helpen met de installatie van dit glas en u verzekeren van een goede montage zodat u weer jaren vooruit kunt! Neem contact op en kijk wat de mogelijkheden voor u zijn!

Heeft u al eens overwogen om zonwerend glas te gebruiken in huis? Zonwerend glas biedt huishoudens verschillende voordelen. In het bijzonder tijdens de warme zomermaanden! Zoals de benaming van dit type glas al enigszins doet vermoeden, houdt dit glas de zon buiten uw woning. Op deze manier zijn ruimtes minder snel verwarmd! Zeker een woning met ramen op het zuiden zal in de zomer snel verwarmen. Wanneer het ook buiten te warm is, heeft u geen plek meer om even af te koelen. Dit kan bijzonder vervelend zijn. Niet alleen voor u of uw kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor huisdieren als honden en katten. In dit artikel vertelt onze glaszetter u meer over de werking van zonwerend glas.

Redenen om voor zonwerend glas te kiezen

Een normale ruit of bijvoorbeeld dubbel glas zal circa 90% van het zonlicht in uw woning laten schijnen. Op deze manier ontstaat er een warmere, maar ook lichtere woning.! Niet voor niets maakt men vaak gebruik van bijvoorbeeld een dakkapel in een schuin dak. Met een dakkapel profiteert u van meer ruimte en meer licht. Het is echter niet in iedere situatie prettig dat 90% van het zonlicht bij uw woning naar binnen kan schijnen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u tv aan het kijken bent. Daarbij is een te warme woning, zoals reeds beschreven werd, zeer onprettig voor mensen en dieren.

Werking van zonwerend glas in woningen

Hoewel de naam van zonwerend glas wellicht anders doet vermoeden, laat ook dit type glas licht door. Het maakt dat de naam van zonwerend glas verwarrend kan werken! Mensen noemen dit type glas ook wel warmte werend glas. Dit is een betere benaming, die de werking van het glas beschrijft. De invallende warmte reflecteert het glas, waardoor dit niet naar binnen kan stromen. Op deze manier blijft de ruimte lekker koel, wat zeker in de zomermaanden een voordeel is! Wist u dat zonwerend glas tot 60% minder warmte door zal laten dan dubbel glas?

Toepassing van zonwerend glas in huis

Er zijn verschillende ruimtes waar zonwerend glas goed van pas kan komen. In het bijzonder de ruimtes, die op het zuiden gericht zijn. Deze ruimtes zullen in de zomer immers het warmst zijn. Ook in een serre kan zonwerend glas helpen om de temperatuur in de ruimte op peil te houden tijdens een warme zomerdag. Onze glaszetters vertellen u graag meer over de toepassing van zonwerend glas in uw woning.

 

 

Heb jij een fijne tuin achter jouw huis? Dan breng je hier in de zomermaanden ongetwijfeld behoorlijk wat tijd in door. Logisch, want het is natuurlijk ook heerlijk om te genieten van bijvoorbeeld de avondzon op een zomerse dag. In de wintermaanden breng jij vast en zeker veel minder tijd door in jouw tuin. Niet gek ook, want het is dan namelijk behoorlijk koud. Gelukkig zit je er binnen altijd warmpjes bij. Als buitenmens is het niet prettig om veel binnen te zijn. Dit is echter vrij makkelijk op te lossen. Hoe? Door jouw tuin en huis met elkaar te verbinden. Wij vertellen je hier precies hoe je dat doet.

Haal groen naar binnen

De makkelijkste manier om jouw huis en tuin met elkaar te verbinden is door middel van groen. In jouw tuin stikt het hier waarschijnlijk al van, maar binnen is dit mogelijk niet het geval. Jij kunt in dat geval de natuur in huis halen door planten aan te schaffen. Op deze manier wordt het al een heel stukje groener in jouw woning. Uiteraard kun je ook voor planten in verschillende kleuren kiezen. Zeker wanneer jij houdt van exotische tinten is dit een aanrader.

Gebruik natuurlijke materialen

Omschrijf jij jouzelf als een echte natuurliefhebber? Dan ben je vast en zeker het liefst buiten. In de wintermaanden breng jij aanzienlijk minder tijd in de buitenlucht door dan je lief is. Gelukkig kun jij ook in de koudere maanden de winterliefhebber in jou aanwakkeren. Hoe je dit doet? Door te kiezen voor natuurlijke materialen in jouw woning. Leg bijvoorbeeld een houten vloer en kies voor meubels van natuurlijk materiaal. Ook het gebruik van natuurlijke kleuren werkt vaak goed om binnen en buiten met elkaar te verbinden.

Kies voor een glazen wand

De beste manier om binnen met buiten te combineren is door gebruik te maken van glas. We doelen in dat geval op ramen. Hier kun je immers doorheen kijken, waardoor jij constant in contact staat met buiten. Niet gek ook dat steeds meer woningen in ons land voorzien zijn van glazen deuren aan de achterkant. In de zomer kun je deze heerlijk opengooien, zodat je makkelijk in en uit kunt lopen. In de wintermaanden doe je dit niet zo snel, maar het zorgt wel voor meer verbinding met de tuin. Bijkomend voordeel hiervan is dat het ineens een heel stuk lichter wordt in jouw woning

 

 

In de afgelopen jaren wordt regelmatig gesproken over het nut van het vervangen van ruiten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas of HR+-isolatieglas. Het isolatieglas houdt een groter deel van de warmte in huis, waardoor je energierekening afneemt. Niet alleen het plaatsen van isolatieglas is populair. Ook kiezen steeds meer woningbezitters voor figuurglas in huis! De mogelijkheden van figuurglas zijn de afgelopen periode sterk toegenomen. Wist je dat je een heel gezellige sfeer in huis kunt creëren met dit type glas? In dit artikel bespreekt onze glaszetter de mogelijkheden die je hebt, wanneer je voor figuurglas kiest.

Figuurglas wordt in verschillende soorten aangeboden

Een reden om voor figuurglas te kiezen, is het feit dat het materiaal in tal van verschillende soorten aangeboden wordt. Kies bijvoorbeeld voor figuurglas met een soort van bubbels als patroon, figuurglas met strakke lijnen, figuurglas met de vorm van een houtnerf, enzovoorts. De diversiteit aan mogelijkheden maakt, dat je altijd een type figuurglas bij je persoonlijke wensen en smaak vindt. Het is zelfs mogelijk om enigszins met de kleur van het figuurglas te spelen. Juist door voor een iets donkerdere of warmere kleur te kiezen, krijgen ruimtes een sfeervollere uitstraling. Het licht wat bij je woning naar binnen zal vallen wordt hierdoor immers ook warmer.

Geschikte ruimtes voor het gebruik van figuurglas

Het kan slim zijn om figuurglas in de woonkamer te gebruiken, om zo voor een warmere sfeer te zorgen. Er zijn echter ook verschillende andere ruimtes, waar het figuurglas goed van pas komt! Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Veel mensen kiezen voor plakfolie op de ramen van een badkamer, om zo verzekerd te zijn van meer privacy. Het kan echter ook het overwegen waard zijn, om het plakfolie te vervangen voor figuurglas. Het figuurglas kan de badkamer nog gezelliger maken!

Ook in de hal van je woning komt het figuurglas goed van pas. Men gebruikt het figuurglas hier vaak in de voordeur. Dankzij het figuurglas is het voor anderen niet mogelijk om bij je woning naar binnen te kijken, als zij voor de deur staan te wachten.

De meeste bedrijfspanden in Nederland zijn tegenwoordig voorzien van dubbel glas. Deze glassoort is een stuk steviger dan de enkele glasplaat die vroeger veel gebruikt werd. Bovendien is de isolatiewaarde een stuk hoger. Ondanks het feit dat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat, valt dit nog niet onder de noemer veilig glas. Onder veilig glas vallen namelijk inbraakwerend en brandwerend glas. Twee glassoorten die voor veel bedrijven van toegevoegde waarde kunnen zijn. Deze glaszetter vertelt u in deze tekst waarom ook uw bedrijf voor dit veilige glas moet kiezen.

Kans op inbraak een stuk kleiner

Bij bedrijven wordt over het algemeen behoorlijk vaak ingebroken. Niet gek ook, want veel bedrijven zijn gevestigd op een industrieterrein. Overdag is hier veel bedrijvigheid, maar ’s avonds , ’s nachts en in het weekend is het er vaak verlaten. Ideale omstandigheden voor een inbreker dus om toe te slaan. Wilt u uw bedrijf beschermen tegen inbrekers? Dan mag inbraakwerend glas zeker niet ontbreken. Dit glas is een stuk veiliger dan dubbel glas. Inbraakwerend glas bestaat namelijk niet alleen uit minimaal twee glasplaten, maar is ook voorzien van een speciale folie. Deze folie zit tussen de glasplaten. Zodra iemand probeert het glas te breken, blijven de scherven aan de folie plakken. Dankzij dit veilige glas kan een inbreker dus niet zo makkelijk via het raam naar binnen.


Grotere overlevingskans bij brand

Uw onderneming kan vroeg of laat getroffen worden door brand. Natuurlijk gaat u hier niet van uit, maar de kans is altijd aanwezig. Daarom moet u de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Zorg dat er een plattegrond hangt met de vluchtroutes en plaats brandblussers. Wilt u het nog een stuk veilig maker? Laat dan brandwerend glas plaatsen door een glaszetter. Dit glas is goed bestand tegen brand en breekt niet snel. Hierdoor hebben uw medewerkers meer tijd om een uitweg te vinden. Dubbel glas is vaak niet opgewassen tegen de hitte en breekt snel. Doordat er dan extra zuurstof bij het vuur komt, breidt de brand zich veel sneller uit. Veilig glas is dus zeker een aanrader voor bedrijven!

In Nederland krijgen we regelmatig met flinke stormen te maken. Harde windstoten kunnen ervoor zorgen dat u met schade aan uw woning te maken krijgt. Zo kan bijvoorbeeld glas kapotgaan door een storm. Van een boom in de tuin kan een tak afwaaien en wanneer deze uw raam raakt dan is de kans groot dat het glas zal breken. Wat moet u doen als deze situatie zich voordoet? Het belangrijkste is om vooral niet in paniek te raken, want aan de glasscherven die op de grond liggen kunt u zich ernstig verwonden. Bel de glaszetter op voor het vervangen glas en werk dan het volgende stappenplan af voordat de vakman is gearriveerd.

Foto’s nemen voor de verzekering

Als u een goede inboedel- of opstalverzekering heeft dan zal de glasschade door storm vergoed worden. Om later een schadeclaim in te dienen is het slim om enkele foto’s te maken van het gebroken glas en het voorwerp waardoor dit gebroken is. Zorg er overigens wel voor dat wanneer u kinderen of huisdieren heeft dat zij niet in de buurt van de glasscherven kunnen komen wanneer u de foto’s wilt nemen. Zijn de foto’s eenmaal genomen, dan is het natuurlijk zaak dat het glas vervangen wordt.

Glasscherven opruimen als dit veilig kan

Voordat de glaszetter bij u thuis is aangekomen voor het vervangen van het glas, kan u alvast de glasscherven opruimen. Doe dit echter alleen als dit veilig kan. Dit betekent niet de scherven met uw handen vastpakken. Probeer in plaats daarvan het glas met een bezem op een blik te vegen. Indien u niet de juiste hulpmiddelen voorhanden hebt om het glas op te ruimen, laat de scherven dan gewoon liggen. De glaszetter heeft ruime ervaring met glas vervangen en opruimen. De vakman kan deze klus dan ook prima voor u uitvoeren.

Heb jij nog enkel glas in je woning? Dan is het zeker het overwegen waard dit te vervangen door dubbel glas. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet hoe zij de enkele glasplaat moeten verwijderen. Laat staan dat zij weten hoe zij de nieuwe, dubbele glasplaat, moeten plaatsen. Vraag je daarom af of je dubbel glas zelf moet plaatsen of dat je dit toch uit moet besteden.

Het voordeel van dubbel glas

Twijfel jij nog over dubbel glas? Dat komt waarschijnlijk vooral door de hoge kosten. Op de lange termijn verdien jij dit echter gewoon weer terug. Waarom? Omdat dubbel glas een stuk beter isoleert. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en hoef jij dus minder te stoken. De energierekening daalt dus. Ook isoleert dubbel glas beter voor wat betreft geluiden van binnen en buiten. Tot slot is dubbel glas natuurlijk een stuk steviger, aangezien het raam natuurlijk bestaat uit twee glasplaten.

Zelf glas dubbel glas plaatsen niet verstandig

Bij dubbel glas plaatsen komt heel wat kijken. Zo moet eerst de oude glasplaat verwijderd worden. Dit moet zeek secuur gebeuren, want je wilt niet dat het glas sneuvelt. Vervolgens moet je het dubbel glas zeer zorgvuldig plaatsen. Daarbij is het belangrijk dat je zeker weet dat de glasplaat op de juiste plek zit. Is dit niet het geval? Dan kan de warme lucht alsnog langs het raam naar buiten ontsnappen. In dat geval heeft dubbel glas natuurlijk alsnog geen zin.

Glaszetter biedt hulp

Wil jij zeker weten dat dubbel glas juist geplaatst wordt? Laat het dubbel glas plaatsen dan over aan een glaszetter. Hij weet namelijk precies hoe hij dubbel glas moet plaatsen. Daarom is het ook beter om dit over te laten aan een glaszetter. Voor hem is dubbel glas plaatsen namelijk dagelijkse kost. Je moet een glaszetter weliswaar betalen, maar je bent wel verzekerd van een juiste plaatsing.

Tegenwoordig worden er tal van verschillende soorten glas aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan glas wat geschikt is voor het verbeteren van uw isolatie in huis, inbraakwerend glas, enzovoorts. Inbraakwerend glas laten plaatsen is niet alleen interessant voor woningbezitters! Ook voor bedrijfspanden kan het gebruik van dit type glas het overwegen waard zijn. In dit artikel vertelt onze glaszetter u meer over de werking van dit type glas en de voordelen die het u kan bieden. Deze voordelen gaan verder dan het feit, dat inbraakwerend glas de kans op een inbraak verkleint.

Voordelen van inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas heeft de fijne eigenschap, dat het glas niet breekt als hier iets hards tegenaan gegooid of geschopt wordt. Dit maakt het voor inbrekers erg lastig is om het glas open te breken en op die manier uw woning of bedrijfspand binnen te komen. Daarbij zal het glas niet direct breken, als uw kinderen hier bijvoorbeeld tegenaanvallen tijdens het spelen, of hier per ongeluk een bal tegenaan schieten. Niet voor niets wordt inbraakwerend glas ook vaak op scholen gebruikt. Scholen zijn niet alleen regelmatig doelwit van inbrekers, maar krijgen ook vaak te maken met gebroken ruiten door spelende kinderen.

Laat inbraakwerend glas door een specialist plaatsen

Zelf inbraakwerend glas plaatsen is een uitdagende klus. Zeker als u geen ervaring heeft met het plaatsen van nieuwe ruiten. Door hier een specialist voor in te schakelen, bent u verzekerd van het op de juiste wijze plaatsen van het glas. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de ruit naadloos aansluit op uw kozijn. Zo wordt voorkomen dat het gaat tochten in uw pand. Evenals dat inbrekers een breekijzer kunnen gebruiken om de ruit uit het kozijn te wrikken. Het breekijzer zouden zij in de gleuf tussen het glas en het kozijn kunnen zetten.

Meer weten over het gebruik van inbraakwerend glas in een woning of bedrijfspand? Laat u in dat geval adviseren door onze ervaren glaszetters.

Heeft u een paar weken geleden uw ramen gewassen en zijn ze nu alweer vies? Grote kans dan dat u helemaal geen zin heeft om de ramen nu alweer schoon te gaan maken. Toch is het aan te raden uw ruiten goed schoon te houden. Vieze ramen laten namelijk een stuk minder licht door en daardoor lijkt uw woning van binnen mogelijk een stuk donkerder. Maar wat kunt u volgens een glaszetter doen om uw ramen zo lang mogelijk schoon te houden?

Schoonspoelen

Hoe vervelend het schoonmaken van uw ramen ook is, het is van belang om het goed bij te houden. Alleen dan zorgt u ervoor dat alles goed schoon blijft. Het is echt niet noodzakelijk om dit elke keer met een sopje, spons en trekker te doen. Wanneer u geregeld het vuil aan de buitenkant van uw ruiten spoelt, zult u zien dat de ramen van uw woning een stuk langer schoon blijven.

Werkwijze

Om uw ramen er schoner uit te laten zien, is het van belang dat u zowel binnen als buiten op dezelfde wijze uw ramen schoonmaakt. Nu hoeft u binnen natuurlijk niet het vuil van de ramen te spoelen, maar de werkwijze hoort in principe hetzelfde te zijn. Trek het raam, zowel binnen als buiten, op dezelfde manier droog. Op deze manier voorkomt u strepen op uw ruit. Dit maakt dat uw ramen er een stuk schoner uitzien.

Voorkom aanraken

Heeft u kleine kinderen die telkens weer met hun vieze, vette handen aan de ramen zitten? Dan moet u de ruiten waarschijnlijk een stuk vaker schoonmaken dan u lief is. Om te voorkomen dat uw kinderen telkens weer met hun vieze handen op het raam zitten, kunt u bijvoorbeeld een aantal planten in de vensterbank zetten. Zo voorkomt u dat ze nog bij het raam kunnen. Werkt dit niet? Zet dan eens een wat groter object voor het raam, zodat de kinderen er niet meer bij kunnen.

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom sommige mensen een soort folie op hun raam hebben? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk kan er makkelijk bij het betreffende huis naar binnen gekeken worden of misschien is de zon de oorzaak voor het plaatsen van de raamfolie. Wordt er bij u ook veelvuldig naar binnen gegluurd of heeft u ook regelmatig last van de zon? Dan biedt raamfolie mogelijk een uitkomst.

Goedkope variant

Wanneer u last heeft van de zon, kunt u een zonnescherm laten plaatsen. De kosten hiervan liggen echter vele malen hoger dan de kosten van raamfolie. De werking is weliswaar niet hetzelfde, maar raamfolie zorgt er ook voor dat de zon niet meer zo fel is. Indien uw woning goed in het zicht ligt en er daardoor veel mensen naar binnen kijken, bieden gordijnen natuurlijk en uitkomst. Nadeel hiervan is echter dat er dan weer geen licht naar binnen komt en dat is bij raamfolie wel het geval.

Makkelijk te bevestigen

Zonneschermen en gordijnen moet u haast door een vakman laten plaatsen, maar raamfolie kunt u simpel zelf op het raam bevestigen. De manier van bevestigen hangt een beetje af van welke soort raamfolie u aangeschaft heeft. Statische raamfolie is bijvoorbeeld makkelijk te bevestigen met een beetje water, terwijl het gebruik van water bij zelfklevende raamfolie niet eens noodzakelijk is. Bij zonwerende raamfolie is het juist van belang dat er veel water gebruikt wordt.

Verschillende soorten raamfolie

Vroeger vonden veel mensen raamfolie niet bepaald mooi, maar dat is in de loop der jaren veranderd. Dit komt grotendeels omdat de folie van tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Bent u alsnog geen fan van de standaard raamfolie? Dan kunt u bij een glaszetter vast en zeker een variant vinden met een mooi patroon of met een kleurtje. Op deze manier kunt u uw woning ook nog eens opleuken met behulp van raamfolie.