Hoe houdt u uw ramen schoon? Drie tips van een glaszetter

Nieuws

Heeft u een paar weken geleden uw ramen gewassen en zijn ze nu alweer vies? Grote kans dan dat u helemaal geen zin heeft om de ramen nu alweer schoon te gaan maken. Toch is het aan te raden uw ruiten goed schoon te houden. Vieze ramen laten namelijk een stuk minder licht door en daardoor lijkt uw woning van binnen mogelijk een stuk donkerder. Maar wat kunt u volgens een glaszetter doen om uw ramen zo lang mogelijk schoon te houden?

Schoonspoelen

Hoe vervelend het schoonmaken van uw ramen ook is, het is van belang om het goed bij te houden. Alleen dan zorgt u ervoor dat alles goed schoon blijft. Het is echt niet noodzakelijk om dit elke keer met een sopje, spons en trekker te doen. Wanneer u geregeld het vuil aan de buitenkant van uw ruiten spoelt, zult u zien dat de ramen van uw woning een stuk langer schoon blijven.

Werkwijze

Om uw ramen er schoner uit te laten zien, is het van belang dat u zowel binnen als buiten op dezelfde wijze uw ramen schoonmaakt. Nu hoeft u binnen natuurlijk niet het vuil van de ramen te spoelen, maar de werkwijze hoort in principe hetzelfde te zijn. Trek het raam, zowel binnen als buiten, op dezelfde manier droog. Op deze manier voorkomt u strepen op uw ruit. Dit maakt dat uw ramen er een stuk schoner uitzien.

Voorkom aanraken

Heeft u kleine kinderen die telkens weer met hun vieze, vette handen aan de ramen zitten? Dan moet u de ruiten waarschijnlijk een stuk vaker schoonmaken dan u lief is. Om te voorkomen dat uw kinderen telkens weer met hun vieze handen op het raam zitten, kunt u bijvoorbeeld een aantal planten in de vensterbank zetten. Zo voorkomt u dat ze nog bij het raam kunnen. Werkt dit niet? Zet dan eens een wat groter object voor het raam, zodat de kinderen er niet meer bij kunnen.

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button